Hájas tészta receptek

Hozzávalók (kb. 20-25 db)

50 dkg darált háj 2  csapott ek kristálycukor
1 kg liszt 2 tojássárgája
1 ek 10%-os ecet csipet só
3 cl házipálinka sütésálló lekvár
1.5 dl szénsavas víz porcukor
1 dl langyos víz kevés vaníliás cukor

Elkészítés

A hájat lehártyázzuk, majd húsdarálón átdaráljuk.

Az 1 kg lisztből 20 deka lisztet a hájjal és az összedolgozunk, háromfelé osztjuk, majd hűtőbe tesszük.

Először a száraz hozzávalókat egy tálba tesszük: 70 dkg lisztet, sót, cukrot, majd ehhez hozzáöntjük a 1.5 dl szénsavas vizet, 2 tojássárgáját, 1 ek ecetet és végül a kb. 1 dl langyos vizet.

A tésztát kézzel hólyagosra dolgozzuk, kinyújtjuk és rákenjük a hűtőből kivett lisztes háj egyharmadát. A tésztát háromszorosan egymásra hajtjuk és fél órára a hűtőbe tesszük. Ezt megismételjük még kétszer.

Miután negyedszerre is kinyújtottuk a tésztát, körülbelül 6×6 centis kockákra vágjuk, a közepére egy kanál sütésálló lekvárt teszünk, és óvatosan félbehajtjuk. Sütőpapíros tepsire rakva előmelegített forró sütőben, közepes lángon megsütjük. Vaníliás porcukorral gazdagon meghintve tálaljuk.

Jó étvágyat!